Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Geboortekaartje filmposter prinses Vieve

De ouders van Vieve wilden graag een geboortekaartje in de vorm van een filmposter. Dit geboortekaartje is een uitdaging geworden die weer een uniek kaartje heeft opgeleverd. Een mooie foto van de pasgeboren Vieve diende als basis van de geboorteposter. Verder moesten de teksten de poster verder aankleden. De naam van de film werd uiteraard "Vieve".

Bijzonder geboortekaartje in de vorm van een filmposter voor Vieve

De typografie van het filmposter geboortekaartje

Het was belangrijk dat dit geboortekaartje echt als een filmposter uit ging zien. De keuze van een passend lettertype was hierbij cruciaal. Op een filmposter zie je meestal ergens aan de onderkant smalle letters met de namen van de hoofdrolspelers, de producenten, de regisseur en andere personen die belangrijk waren voor de film. De namen zijn dan groter afgebeeld dan de naam van de functie die ze vervuld hebben. De namen van de ouders, de grote zus, de peetkoppels en het adres heb ik op dezelfde manier opgemaakt als hoe dat op een echte filmposter weergegeven wordt.

De inspiratie voor de wijze waarop de naam wordt weergegeven heb ik gehaald uit de covers van Disney films. De moeder van Vieve is een groot fan van Disney en dan met name van de films met prinsessen. het gekozen lettertype is behoorlijk sierlijk en heeft een goudachtige gloed. In de letters van de naam heb ik diepte gecreëerd door meerdere lagen van de letters over elkaar te leggen met ieder een ander verloop in kleur. Een subtiele schaduw achter de letters maakt het filmlogo helemaal af.

Het logo van het filmposter geboortekaartje

 

De fotografie van het filmposter geboortekaartje

De ouders van Vieve hadden een foto gevonden op internet en wilden een soortgelijke foto van Vieve op het geboortekaartje. De fotograaf van de foto werd benaderd met de vraag of ze deze foto ook van hun pasgeboren kindje kon maken. Om wat diepte in het geboortekaartje aan te brengen heb ik de haren van Vieve vrijstaand gemaakt en het logo met de naam Vieve deels achter het hoofd laten verdwijnen, terwijl de grijze achtergrond van de foto gewoon doorloopt. De foto's van dit geboortekaartje zijn gemaakt door Fotostudio Joy in Helmond.

Foto van Vieve die gebruikt is in het filmposter geboortekaartje

De originele foto van Vieve. De fotograaf leverde een liggende foto aan van Vieve. Ik heb hier aan de bovenkant en aan de onderkant nog beeld bij moeten maken, omdat de foto op een staand geboortekaartje moest komen.

 

De details van de filmposter

Kleine details in het geboortekaartje maken de filmposter helemaal af. Als eerste zijn er natuurlijk de kijkwijzer symbolen. Het spreekt natuurlijk voor zich waarom er gekozen is voor het icoontje met de voetjes. De premièredatum, wat uiteraard de geboortedatum en de geboortetijd is, staat prominent op het kaartje. De wens van de ouders was om ook de teksten "Schouten producties presenteert na het succes van Evie" en "Gebaseerd op een waargebeurd verhaal" op het geboortekaartje te vermelden. Ook het idee van de drie kleine foto's van de ouders met hun eerste dochter Evie en de bekroning met 5 sterren is afkomstig van de ouders.

 

Het drukwerk

Het kaartje is uiteindelijk afgedrukt op A4 formaat. Een echt posterformaat is natuurlijk moeilijk te verzenden per post en dan heb ik het nog niet gehad over de kosten die hiermee gemoeid zijn. Het geboortekaartje is gedrukt op een stevig glanzend papier om toch het idee van een poster te krijgen. Als extra verrassing heb ik wel een poster op ware grootte laten drukken voor de trotse ouders.

 

Reacties op het filmposter geboortekaartje

Geheel naar onze wensen gemaakt en wij zijn heel erg blij met het eindresultaat! De reacties zijn overweldigend! "Sjiek - Prachtig - Wat origineel - Echt iets voor jullie" zijn veel gehoorde reacties. Bedankt voor jouw visie en perfectie!

Gijs en Eefje Schouten

 

Ook een filmposter geboortekaartje?

Is deze filmposter jouw ideale geboortekaartje? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden. Er kan een filmposter geboortekaartje speciaal naar jouw wensen gemaakt worden.

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!