Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Geboortekaartje boarding pass Giel

De ouders van de pasgeboren Giel hebben mij gevraagd om een geboortekaartje te ontwerpen in de vorm van een boarding pass of vliegticket. Beide ouders zijn werkzaam bij een luchthaven en ze vonden het een leuk idee om iets met vliegtuigen in het geboortekaartje te verwerken. Deze uitdaging wilde ik graag aannemen.

De voorkant van het boarding pass geboortekaartje voor Giel

De voorkant van het boarding pass geboortekaartje

De voorkant van het kaartje heb ik expres eenvoudig en strak gehouden. De achterkant van het geboortekaartje zal namelijk vrij druk gaan worden. Op de voorkant staat alleen de naam Giel groot in een vignet en een afbeelding van een vliegtuigje. De stoere aardse kleuren maken direct duidelijk dat het gaat om een jongen.

Het kaartje is gedrukt op dik papier met een metallic glans. Dit papier maakt het kaartje extra stoer.

De achterkant van het boarding pass geboortekaartje van Giel

De achterkant van het boarding pass geboortekaartje

Op de achterkant van het geboortekaartje zijn alle belangrijke gegevens vermeld. Hier staat de volledige naam, de geboortedatum, de geboortetijd, het gewicht en de lengte van de baby. Alle gegevens zijn opgemaakt zoals op een boarding pass. 

De ouders van Giel hadden nog een aantal wensen voor het kaartje. Zo leverden zij een kort gedichtje aan voor op het kaartje en ze wilden graag een beetje ruimte hebben waarop familie en vrienden een korte boodschap voor Giel konden achterlaten. Een boarding pass heeft vaak een stukje dat afgescheurd kan worden bij de gate, vlak voordat je in het vliegtuig stapt. Dit was de ideale plaats om een berichtje op te zetten. Dit stukje kon gemakkelijk afgeknipt worden en aan de ouders worden gegeven, zonder dat belangrijke gegevens van het kaartje afgeknipt zouden worden.

De streepjescode

Een leuk grapje in dit kaartje kun je vinden in de streepjescode. Als je deze scant met jouw mobiele telefoon dan verschijnt de naam van de baby in het scherm.

Reacties op het vliegticket geboortekaartje

Wat zijn de kaartjes leuk geworden! Al veel reacties gehad en iedereen vindt het erg leuk en origineel. Nogmaals dank! We zijn er zo blij mee. Maar nog blijer met òs menneke natuurlijk.

Lieke Theelen

Geweldig mooi! Al diverse complimenten voor ontwerp en originaliteit! Bedankt!!!.

Mark Renooij

Ook een boarding pass geboortekaartje voor je zoon of dochter?

Is deze boarding pass jouw ideale geboortekaartje? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden. Er kan een vliegticket geboortekaartje speciaal naar jouw wensen gemaakt worden.

 

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!