Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Geboortekaartje karton Domtoren

De ouders van de kleine Lise benaderden mij met de vraag om een persoonlijk geboortekaartje te maken. Het geboortekaartje moest een aantal persoonlijke elementen bevatten, zoals een renfiets, het boze oog, een slinger met vlaggen, een grijze poes en een vlinder. Een getekend jongetje (de broer van Lise) moest een blauw jasje, rode laarsjes en een ondeugende kuif krijgen. Op de achtergrond moest de Domtoren van Utrecht prijken. De tijd op de klok van de Domtoren moest de geboortetijd van Lise aangeven. De laatste wens van de ouders was dat het langwerpige geboortekaartje gedrukt zou worden op kraftpapier. Al deze elementen zijn samengekomen in onderstaand ontwerp.

Geboortekaartje met kartonlook voor een meisje met de Domtoren op de achtergrond

Het probleem van drukken op kraftpapier

Kraftpapier heeft een donkerbruine kleur. De inkt waarmee wordt gedrukt is transparant, zodat je de verschillende kleuren inkt makkelijker kunt mengen. De bruine kleur van het kraftpapier schijnt dan door de inkt heen. Het probleem hierbij is dat je geen lichtere kleuren kunt drukken dan het papier zelf. Bovendien worden andere kleuren dan erg grauw. Een oplossing is om eerst een witte dekinkt over het papier te drukken en vervolgens de echte kleur er overheen. Deze optie is behoorlijk duur en daarom heb ik een alternatief verzonnen voor de ouders van Lise.

Een geboortekaartje met karton look

Een goedkopere oplossing was om een ruwer wit papier te kiezen en vervolgens een foto van karton eroverheen te drukken. Ik heb een foto gemaakt van een stuk karton dat ik had liggen en deze op de achtergrond van de illustratie geplaatst. De illustratie is deels transparant gemaakt, waardoor de kartonnen achtergrond tevoorschijn komt. Wanneer het geboortekaartje gedrukt wordt ziet het van een afstand uit alsof het gedrukt is op karton.

Reactie op het kartonnen geboortekaartje 

Vandaag de kaartjes gekregen. Ze zien er super uit, we zijn erg tevreden! Leuk dat we samen tot zo een mooi resultaat zijn gekomen, ik hoop dat je met dit kaartje als voorbeeld meer maatwerk opdrachten krijgt.

Sibel

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!