Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Geboortekaartje zomer Myla

De zus van een van mijn collega's verwachtte een meisje. De baby zou midden in de zomer geboren worden. De vraag kwam of ik een vrolijk geboortekaartje kon ontwerpen met een heerlijk zonnig sfeertje. Het resultaat is een zomers geboortekaartje waarvan je warm wordt als je er alleen al naar kijkt.

Zonnig geboortekaartje voor meisje Myla

De voorkant van het geboortekaartje van Myla

De ouders van Myla hadden op internet een leuke illustratie gevonden die ze als basis wilden gebruiken voor het geboortekaartje. De afbeelding was van slechte kwaliteit en kon niet direct gebruikt worden voor het geboortekaartje. Op de afbeelding stond een meisje op een fiets dat een jongetje in een karretje trok. Het eerste kindje van de familie Steegs was ook een meisje, maar het jongetje in de kar moest wel nog vervangen worden door een meisje. De illustratie is daarom helemaal opnieuw getekend voor het geboortekaartje. Ik heb het kindje in de kar een bloemetje in het haar gegeven en een gestreept shirtje aangetrokken om aan te geven dat het om een meisje ging.

De achtergrond van het kaartje werd een eenvoudig zomers landschap. Het licht glooiende gras is fel groen gekleurd en de bloemetjes bestaan uit vlot getekende hartjes. De lucht is licht geel en geeft het geboortekaartje warmte. De naam van de baby is in een duidelijk leesbare letter in een bijna onopvallend wolkje geplaatst. De vrolijk fladderende vlindertjes in de lucht maken het zomerse landschap helemaal compleet.

De binnenkant van dit vrolijk geboortekaartje van Myla

De binnenkant van het geboortekaartje van Myla

Het landschap dat te zien is op de voorkant van het geboortekaartje loopt door over de hele binnenkant van het geboortekaartje. Het zomerse gras en de vrolijke bloemen komen ook hier terug, net als de fladderende vlinders in de licht gele lucht.

De ouders van Myla hadden mij een aantal teksten aangeleverd die zij graag op het kaartje wilden hebben. De leuke gedichtjes zijn verspreid over de twee kanten en worden afgewisseld met belangrijke informatie over de geboorte, het bezoekadres en natuurlijk de volledige naam van de baby.

 Uitnodiging babyborrel Myla

Uitnodiging babyborrel

Bij het geboortekaartje werd bij de familie een klein kaartje meegestuurd in de envelop als uitnodiging van de babyborrel. Op de uitnodiging van de babyborrel staat een kort versje en de datum, de tijd en het volledige adres.

 

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!