Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Geboortekaartje prentenboek Noa

Voor de geboorte van mijn eerste dochter Noa wilde ik iets heel speciaals maken als geboortekaartje. Ik had het altijd al leuk gevonden om verhalen te schrijven en toen mijn partner voorstelde om een prentenboekje te maken, was de keuze snel gemaakt. Het eindresultaat is een kleurrijk boekje met allerlei grappige illustraties en teksten. Het verhaal gaat over de hoogtepunten van negen maanden zwangerschap.

De omslag van het origineel prentenboek geboortekaartje

De omslag van het prentenboek geboortekaartje

Het formaat van het boekje is 21 bij 21 centimeter geworden. Dit is een handzaam formaat, ongeveer net zo groot als een Nijntje boekje. De illustraties in het boekje zijn allemaal vrij strak en bestaan uit een zwarte omlijning met verschillende diktes. De personages in het boekje hebben een witte kleur, zodat ze goed afsteken tegen de felgekleurde achtergronden.

De gezichtjes in het boekje zijn allemaal afgeleid van het gezichtje in het Zwitsal logo. Mijn partner is een grote fan van de Zwitsal producten en het leek me leuk om dit terug te laten komen in het geboortekaartje van Noa. Op de omslag is een illustratie gebruikt die ook binnen in het prentenboekje voorkomt. Op de achterkant van het boekje staat onze eigen naam en de bezoekgegevens.

Pagina 4 en 5 van het prentenboek geboortekaartje

Pagina 4 en 5 van het prentenboek geboortekaartje

Het verhaal begint met (hoe kan het ook anders) de bevruchting en vertelt over hoe Noa de andere zaadcellen te slim af is door een haaienvin om te binden. Als extra grapje is de geboortedatum al verwerkt in de tekst. Zaadje 311.210 (31 december 2010) bereikt namelijk als eerste het eitje.

Pagina 6 en 7 van het prentenboek geboortekaartje

Pagina 6 en 7 van het prentenboek geboortekaartje

Mijn partner is lerares op een basisschool. De reacties van de kinderen op de zwangerschap waren zo lachwekkend dat we besloten hebben om een pagina hieraan te wenden. Op pagina 6 van het geboortekaartje staan de leukste reacties van de kinderen. Op basis van foto's van de kinderen heb ik kleine details toegevoegd aan de Zwitsal-gezichtjes. Een beetje zelfspot mag ook best, daarom heb ik mezelf op pagina 7 van het geboortekaartje een mooie doorlopende wenkbrauw gegeven.

Pagina 8 en 9 van het prentenboek geboortekaartje

Pagina 8 en 9 van het prentenboek geboortekaartje

Op pagina 8 van het prentenboekje introduceren wij de peetoom en peettante van Noa. Oom Joris is herkenbaar aan zijn bril, zijn baard en zijn kapsel. Tante Eefje kreeg haar kenmerkende bloem in haar haren. Op pagina 9 staat een illustratie van hoe wij er in de laatste weken van de zwangerschap 's avonds bij zaten. Mama ligt met haar benen bij Papa op de schoot en de hond er tussenin.

Pagina 10 en 11 van het prentenboek geboortekaartje

 Pagina 10 en 11 van het prentenboek geboortekaartje

Pagina 11 is de dag na de geboorte nog behoorlijk aangepast. We waren ervan uitgegaan dat onze verloskundige de bevalling zou doen. We werden echter naar het ziekenhuis gestuurd waar de gynaecoloog ten tonele verscheen. Het personage op deze pagina is daarom helemaal anders geworden. De klok op de achtergrond geeft de geboortetijd aan en het gewichtje op de kast geeft het geboortegewicht aan.

Op pagina 11 presenteren wij de naam van onze dochter en de geboortedatum 31 december 2010. Het speciale moment dat we onze dochter konden bekijken terwijl er buiten vuurwerk afgestoken werd zullen wij nooit vergeten.

 

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!