Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Muurschildering babykamer uiltjes

Deze vrolijke muurschildering maakte ik op de muur van een babykamer in het Limburgse Grathem. Een van de eerste woordjes van de baby was "uiltje" en daarom was deze illustratie extra toepasselijk. De vrolijke kleuren van de uiltjes in combinatie met de details in het hout en de touwen van de schommel laten deze muurschildering helemaal leven!

Muurschildering van uilen op een schommel op de muur van een babykamer in Grathem

De details in de muurschildering

De oorspronkelijke tekening van de uilen op de schommel was een eenvoudige tekening die ik had gevonden op het internet. De uilen en de schommel bestonden uit volle kleuren, zonder schaduwen of textuur. Toen ik begon aan de muurschildering was het ook de bedoeling om geen schaduwen of details aan te brengen. Na 5 minuten had ik besloten om toch details aan te gaan brengen en de schommel zo realistisch mogelijk te maken. De uiltjes en de bloemen zouden fel gekleurd worden met kleurgradaties, maar zouden geen realistische kleuren krijgen.

De grote uitdaging van de muurschildering was het touw

Een van de grootste uitdagingen was het touw. Door het aanbrengen van schaduwen en highlights lijkt het touw opgedraaid. Het uiteinde van de touw heb ik los en uitgerafeld gemaakt. In het houten plankje van de schommel heb ik accenten aangebracht, zodat het lijkt of er een houtnerf structuur in het plankje zit.

De plaats van de muurschildering

De muurschildering van de uilen is gemaakt boven de commode. De touwen van de schommel eindigen bij een boekenplankje, waardoor het lijkt alsof de schommel hieraan vast zit. Als de baby verschoond wordt dan kan zij ondertussen deze vrolijke muurschildering bewonderen!

  

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!