Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Muurschildering boom

Deze muurschildering van een boom heb ik gemaakt in een slaapkamer in Herkenbosch, vlakbij Roermond. De familie heeft een slaapkamer op de begane grond met een spits dak. Ze vonden de muur op het hoogste punt erg leeg en ze kochten een sticker van een boomstam om deze leegte op te vullen. Ze vroegen mij om een aantal takken te schilderren om het geheel af te maken. Omdat de muurschildering op hoogte moest worden aangebracht werd er een grote steiger geplaatst, zodat ik goed kon werken.

Muurschildering van de boom in de slaapkamer in Herkenbosch

Ik begon op de eerste dag met het schilderen van de tak aan de linkerkant van de muur. Deze tekening had ik van tevoren uitgetekend met een tekenprogramma op een foto van de muur. Zo kon ik makkelijker bespreken wat de uiteindelijke vorm van de tak zou worden. Vanuit de tak komen een aantal zijtakken, met een aantal bladeren.

Muurschildering boom tak

Op de tweede schilderdag werd mij verteld dat ze de muurschildering van de tak zo mooi vonden dat de sticker afbreuk zou doen aan het geheel. Ze wilden graag dat ik ook de stam erbij zou schilderen. Ter plaatse heb ik toen een nieuw ontwerp gemaakt, waarbij de eerste tak uitkwam op een stam. In de stam verwerkte ik ook een hol en schilderde ik een aantal zijtakken met bladeren. Om extra diepte te creëren heb ik sommige takken van achter de boom laten komen en sommige takken zie je op de stam uitkomen.

Muurschildering boom de stam

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!