Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Muurschildering Frozen Olaf

Deze muurschildering van Frozen met de sneeuwpop Olaf heb ik gemaakt voor een familie in Grathem. De kleine Mees is al op zijn eerste verjaardag een fan van de disney klassieker Frozen. En dan met name van de vrolijke sneeuwpop Olaf. Tijdens het schilderen wilde Mees steeds weer komen kijken naar "zijn" Olaf. Het blijft altijd geweldig om te zien hoe kinderen reageren op een muurschildering. Wie wil er een warme knuffel?

Muurschildering van Olaf uit Disney's Frozen

Olaf uit Frozen schilderen

De muur in de slaapkamer van Mees is licht beige. Als ik daar een witte sneeuwpop op zou tekenen, dan zou hij bijna niet opvallen. Een donkere achtergrond zou hierbij de ideale oplossing zijn. Ik was het er nog niet helemaal over eens wat ik met de achtergrond zou gaan doen. Zou ik hem helemaal egaal blauw maken of een landschap schilderen? Ik besloot om eerst maar eens Olaf te schilderen en later de achtergrond toe te voegen.

Het moeilijkste van deze muurschildering was het hoofd van Olaf. Het is natuurlijk de bedoeling dat Olaf ook gaat lijken op de sneeuwpop uit de film Frozen. Frozen is een 3D-animatiefilm en dat moet ook in deze muurschildering zichtbaar zijn. Door schaduwpartijen aan te brengen in het gezicht krijg je diepte en de vrolijke houding van Olaf wekt de illusie van beweging op.

De "armen" en "haren" van Olaf bestaan uit takken en moesten dus uitzien als hout. De vorm van de takken is daarom ook niet helemaal recht en hebben hier en daar wat knobbeltjes. De wortel die de neus van Olaf moet voorstellen heeft door de schaduw die ik heb aangebracht een ronde vorm gekregen en de textuur lijkt wat ruwer.

Olaf springt door een gat in de muur

Tijdens de conceptfase kwam de familie zelf met het idee om Olaf uit een gat in de muur te laten springen. De achtergrond moest namelijk ergens ophouden en dan was dit een leuk idee. Aan de zijkant van het gat is nog de binnenkant van de muur geschilderd en Olaf staat op een besneeuwde ondergrond. Door de haren van Olaf voor het gat te schilderen lijkt het of Olaf naar voren springt door het gat.

De Frozen achtergrond

De achtergrond van deze muurschildering moest donkerder worden, zodat de witte Olaf beter opvalt. Op de achtergrond zijn besneeuwde bergen te zien in een blauwe tint. Dit soort landschappen zijn ook veelvuldig te zien in de animatiefilm frozen. Ik heb de achtergrond expres wat minder scherp gemaakt om diepte in de muurschildering te creëren.

Reacties op de Frozen muurschildering

Echt super blij mee! En heel mooi gedaan.

Marjon Saelmans

 

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!