Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Muurschildering logo VHealth Valkenburg

De twee broers Gaston en Etienne Verstegen zijn de eigenaren van VHealth in Valkenburg. Ze wilden graag hun logo groot op de muur van de fitnessruimte. Hun eerste gedachte waren grote 3D letters. Dat was echter minder handig, omdat er vaker met zware ballen tegen de muur gegooid ging worden. Ze plaatsten een oproep op Facebook met de vraag of iemand het logo op de muur kon schilderen. Deze oproep kwam bij mij terecht en ik heb hier direct op gereageerd.

De muurschildering van het logo heeft letters van een meter hoog

De uitdaging van een logo op de muur schilderen

In tegenstelling tot mijn vorige muurschildering bestaat dit logo alleen uit letters uit één enkele kleur. Op het eerste gezicht ziet het er eenvoudig uit, maar het bleek toch een enorme uitdaging te zijn. Ten eerste moeten de letters recht op de muur staan. De letters die met een beamer op de muur geprojecteerd werden hadden links een ander perspectief dan rechts. Dit kwam door de grote letters van bijna een meter hoog. Ik heb ervoor gekozen om iedere letter afzonderlijk op de muur te tekenen met een potlood en de volgende letter steeds goed uit te lijnen met de vorige letter.

De muurschildering van het logo van VHealth

Nadat het logo in potlood op de muur stond ben ik begonnen met de omlijning van de zwarte letter H. De grove structuur van de muur maakte het erg lastig om een rechte lijn te tekenen. Omdat de muurschildering van het logo op hoogte was, kon ik niet gemakkelijk een stap terug doen om mijn werk van een afstand te bekijken. De verf heb ik met zo min mogelijk water aangebracht, omdat de letters goed dekkend moesten worden zonder strepen. Vervolgens heb ik de letters in volgorde afgewerkt.

Toen alle letters op de muur stonden ben ik alle lijnen nog een keer samen met Gaston nagegaan en hier en daar een lijn rechter of een bocht ronder gemaakt.

De muurschildering van het logo afmaken

Als laatste heb ik de letter V geschilderd. De letter H moest eerst helemaal droog zijn, omdat de twee kleuren op elkaar aansluiten. De standaard kleur rood is gemengd met een beetje zwart om de kleur uit de huisstijl van VHealth zo goed mogelijk te benaderen. Ik heb de kleur eerst geprobeerd op een canvas doek en deze naast een folder gehouden waar het logo op was gedrukt. Toen Gaston tevreden was over de kleur, heb ik deze aangebracht op de muur.

De muurschildering van het logo van VHealth afmaken

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!