Ga naar de hoofdcontent

Hartje in titel Geboortekaartjes op maat voor de kleine uk Hartje in titel

Muurschildering babykamer Jungle Book

Deze muurschildering van het olifantje uit Jungle Book schilderde ik op de babykamer van mijn tweede dochter Ella. Na de geboorte van mijn eerste dochter speelde ik al met het idee om een muurschildering te maken. Het kwam er niet van omdat op haar slaapkamer de muren al waren behangen met behang waar ik niet over kon schilderen. De muren op de babykamer van Ella waren gewoon gestuct met een vrij grove structuur en waren wel geschikt om er een muurschildering op te maken. In eerste instantie zou ik wat anders maken dan een muurschildering van het olifantje uit Jungle Book. Het eerste idee was een muurschildering van vogeltjes.

Muurschildering Jungle Book olifantje op de babykamer van Ella

Muurschildering met vogeltjes en vogelhuisjes

Mijn vrouw kwam met het voorstel om een aantal kleine vogeltjes en vogelhuisjes op de muur te schilderen. De vogeltjes die ik bedoel zijn bekend van het merk Lief! en bestaan uit kleurvlakken, streepjes en ruitjes. Hoe langer ik hier over nadacht, hoe minder enthousiast ik hiervan werd. De vogeltjes waren mij te simpel. Ik wilde iets groots maken, iets waar ik trots op kon zijn. We zijn wat plaatjes gaan bekijken op het internet en vonden een plaatje een olifant, die over een tak liep en water uit zijn slurf spoot.

Het was niet precies het olifantje uit Jungle Book, maar was hier wel duidelijk op geïnspireerd. Het plaatje was erg vrolijk en het paste qua kleur ook erg goed bij de meubels van de babykamer. Mijn keuze was gemaakt. Deze muurschildering zou in mijn eigen versie groot over de volle breedte van de babykamer komen.

Voorbereiding van de Jungle Book muurschildering

Allereerst ben ik begonnen met de muur te verven met latex. Het was inmiddels vier jaar geleden dat deze muur het laatst geschilderd was. De keuze was gevallen op een heel lichte kleur roze.

Muurschildering Jungle Book voorbereiding

Voordat ik begon met schilderen heb ik een lijntekening op de computer gemaakt waarbij Junior (het olifantje uit Jungle Book) over de tak liep met een bloemetje in zijn slurf. In deze lijntekening heb ik alleen de belangrijkste lijnen opgenomen en de schaduwpartijen nog even achterwege gelaten. 

Via een geleende beamer heb ik deze lijntekening op de muur geprojecteerd. Omdat de babykamer van Ella niet zo diep is, kon ik de beamer niet ver genoeg van de muur af zetten. De tekening werd daardoor veel te klein op de muur geprojecteerd. Met een potlood heb ik de tekening toen in kleine delen op de muur getekend.

Eerst even uitproberen

Ik had nog nooit op een muur geschilderd. Nee... gelukkig ook niet toen ik nog klein was. Ik wilde eerst uitproberen hoe de verf hechtte op de muur en hoe ik het beste schaduwen kon maken in de muurschildering. Ik kon me een voorstelling maken dat de tak en de olifant uit Jungle Book het moeilijkst gingen worden, dus begon ik met de kleine delen van de muurschildering: de bloemetjes en de blaadjes.

Muurschildering Jungle Book uitproberen

Ik merkte al snel dat het me best goed af ging. Op internet had ik informatie gezocht over de meest geschikte verf. Op diverse forums en blogs stond dat je voor een muurschildering het beste acrylverf kon gebruiken. De acrylverf die ik gebruikte, smeerde zich lekker makkelijk uit en ook het mengen van de kleuren ging goed. Door eerst een lichte kleur aan te brengen en vervolgens met een donkere tint de schaduw aan te brengen, kreeg de vorm diepte. Ik heb deze techniek voor de hele muurschildering aangehouden en ook bij latere projecten, zoals de muurschildering van de uiltjes en die van Olaf uit Frozen, is deze techniek goed van pas gekomen.

Het eindresultaat van de Jungle Book muurschildering

Vervolgens ben ik begonnen aan de kleine takken, waar de bloemen aan vastzitten en daarna de grote tak. Door kleurnuances aan te brengen heb ik geprobeerd om de tak van hout te doen lijken. Zelf ben ik van mening dat het me erg goed gelukt is om de structuur van hout in de tak aan te brengen. Ik had van tevoren ook alvast de schaduwen aangebracht waar later de poten van het olifantje uit Jungle Book moesten komen.

Het grijze gedeelte van het olifantje was het volgende gedeelte dat ik maakte. Ik had gekozen voor een warme grijze kleur. Deze kleur gaat erg goed samen met het bruine van de tak. De grootste uitdaging van deze muurschildering was om Junior uit Jungle Book ook echt lijkend te maken. Alleen bij de haren van Junior ben ik afgeweken van de animatiefilm. In het echt heeft Junior donker grijze haren. Ik vond dit wat te sober en ik wilde het bruine van de tak terug laten komen in de muurschildering. De haren werden dus bruin.

Muurschildering Jungle Book het resultaat

Ik mag wel zeggen dat ik erg trots ben op het resultaat van mijn eerste muurschildering. Met name deze muurschildering heeft mij gemotiveerd voor het opzetten van Little uk.

 

Wil jij ook een bijzonder geboortekaartje? Mail me even!